ONTDEK: DERMAPLANING

Na een intensieve opleiding nog net in 2022 kan ik mij in 2023 volop inzetten op mijn nieuwste behandeling ‘Dermaplaning’. Het is ongelooflijk dat een relatief eenvoudige behandeling zo’n positieve effecten heeft.

Ken jij dermaplaning?

Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Dat klinkt misschien wat beangstigend, maar dat is het niet. Het mesje wordt niet gebruikt om te snijden, maar om over de gelaatshuid te schrapen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd. Het is één van de meest efficiëntste manieren om je huid te exfoliëren, op te helderen en om verstopte poriën te voorkomen.

Groeien de haartjes daarna niet donkerder terug?

De donshaartjes die verwijderd worden, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. De behandeling verandert de structuur van de haarzakje niet. Soms lijkt het alsof het haar donkerder terugkomt, maar dat komt doordat de huid lichter wordt door de behandeling. De laag dode huidcellen, donshaartjes, vuil en eventuele opvallende pigmentvlekjes gaven je huid vooraf aan de behandeling een grauwere aanblik.

Groeien de haartjes daarna niet dikker terug?

Doordat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft dermaplaning geen invloed op de groei van de haartjes in de haarfollikels. Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Wanneer de donshaartjes zijn verwijderd en weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid, is het weer precies hetzelfde als voorheen. De haartjes groeien dus niet dikker terug door dermaplaning.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling gebeurt met een mesje. Het is niet vreemd dat dit de associatie met ‘pijn’ oproept. Maar wees gerust, dermaplaning is zo goed als pijnloos. Het is bijvoorbeeld veel minder pijnlijk dan harsen, threading of laser. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. De behandeling is bovendien geschikt voor alle huidtypen. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen ‘downtime’. Dermaplaning mag alleen niet uitgevoerd worden op de huid met actieve acne, vanwege het risico op het beschadigen van de huid. Hierdoor kunnen bacteriën over de huid verspreid worden, waardoor de acneproblemen verergeren.

Wat is het resultaat?

Het mooie aan een dermaplaning behandeling is dat je meteen resultaat ziet. De huid heeft een gezonde glans en teint, de huid voelt zijdezacht aan en eventuele acnelittekens, pigmentvlekjes en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat je make-up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Doorgaans is er na een maand een nieuwe behandeling nodig om het resultaat te behouden.

Wanneer mag het niet?

  • Botox en fillers : Wacht 1 week
  • Retin-A; Wacht 1 week
  • Bij gebruik van accutane of isotetonoine: Wacht 12 maanden
  • Chemische peelings of laserbehandelingen: Wacht 14 dagen
  • Bij Diabetes – en kankerpatiënten                                                              
  • Bij gebruik van bloedverdunners, antibiotica en hydrocortison, hoge dosis aspirine
  • Bij acne, zonnebrand en actieve herpes

Dermaplaning bij EL

Alhoewel ikzelf grote fan ben om een Dermaplaning behandeling af te sluiten met een actieve verzorging kan je de behandeling zowel in combinatie als apart boeken. De opname van actieve werkstoffen verhoogt enorm met een nog mooier resultaat als gevolg.

De prijzen van dermaplaning zijn als volgt:

  • Dermaplaning apart: € 78
  • Dermaplaning inclusief actieve verzorging: € 90

Wil jij graag deze behandeling uittesten? Maak je afspraak op schoonheidsinstituut.el@outlook.be of 0475607472.

 

Afbeelding1

Dermaplaning: Voor en na

Interessante Nieuwtjes