VERZORGINSPLAN OM HET JAAR STRALEND TEGEMOET TE GAAN!

Het nieuwe jaar begint vaak met goede voornemens. Afvallen, gezond(er) leven en zelfontwikkeling zijn de meest populaire voornemens. Maar vergeten we de huid niet?                      
Bij deze wil ik je graag een verzorgingsplan geven om het jaar stralend tegemoet te gaan.

REINIGEN => OMDAT HET ALLEMAAL BEGINT MET EEN SCHONE HUID!

De gezichtsreiniger is een must voor iedere huid. Talg, vuil en dode huidcellen stapelen zich op in de loop van de dag en nacht. Als je deze laat zitten, zal je huid er dof gaan uitzien, en heb je meer kans op puistjes, rimpels en andere huidproblemen. Let er vooral op dat je een milde reiniger gebruikt! De reinigingsproducten van “Klapp Cosmetics” zijn mild en zorgen ervoor dat ze de huid niet uitdrogen.                                                                                                         
Gebruik: Maak je huid vochtig met lauw water, masseer met zachte bewegingen het reinigingsproduct op je gezicht en spoel het daarna weer af. Dep je huid droog.

TONIËFEREN => OMDAT HET EEN ECHTE MOOIMAKER IS!

Een goede tonic kalmeert de huid en zorgt ervoor dat de huid meer vocht kan vasthouden, zodat de hierna aangebrachte producten beter worden opgenomen.            
Gebruik: Doe de tonic op een wattenschijfje en ga hiermee over je gezicht.

PEELING => OMDAT HET JE HUID FRIS, STRALEND EN EGAAL MAAKT!

Een peeling verwijdert de dode huidcellen, die je gezicht dof en vaal maken. Door verstopte poriën, kan je bovendien sneller last krijgen van puistjes en mee-eters. Door een peeling zal ook het opnamevermogen van je huid aanzienlijk verhogen.
Gebruik cream peeling: Op de gereinigde huid aanbrengen en met de vingertoppen de huid in cirkelende bewegingen zacht masseren, grondig afspoelen en met tonic nareinigen.                                                                                                                 
Gebruik enzyme peeling: (voor de gevoelige huid) Rijkelijk op de gereinigde huid aanbrengen en 10-20 minuten laten inwerken. Grondig afspoelen en met tonic nareinigen.

BOOSTER/SERUM => OMDAT DIE JE HUID DAADWERKELIJK AAN HET WERK ZET!

Een serum of booster is een product met een zéér hoog percentage aan actieve werkstoffen die dieper in je huid werken. Een serum zorgt voor huidverbetering – afhankelijk van de eigenschappen – anti-aging, verhelderend, hydraterend…                                                               
Gebruik: De hoeveelheid van een erwtje aanbrengen op het gezicht en inmasseren.

VERZORGEN/BESCHERMEN => OMDAT HET JE HUID GEZOND HOUDT!

Een dagcrème dient om je huid te voeden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het bevat hoge concentraties werkzame stoffen die de barrièrefunctie van je huid intact houden en huidveroudering tegen gaan. Een nachtcrème ondersteunt het herstelproces van de huid en is rijker aan voedingstoffen.                                                                                                                          
Gebruik: Een kleine hoeveelheid aanbrengen en inmasseren.

ZONNECRÈME => OMDAT DAT DE ALLERBESTE ANTIRIMPELCRÈME IS!

De zon is de nummer één oorzaak van huidveroudering, huidkanker, pigmentstoornissen. Zeker van februari tot october dagelijks te gebruiken als laatste stap van je verzorging. Op jonge leeftijd beginnen met een goede routine is een garantie voor een jonge, egale huid tot op een hoge leeftijd. Belangrijk is ook dat je genoeg smeert. Voor je gezicht is dit een halve theelepel.

Je weet nu welke stappen van belang zijn en hoe je ze moet gebruiken. Deze stappen doe je ‘s morgens en ’s avonds. Het is eigenlijk net zoals tandenpoetsen, dat doe je toch ook twee keer per dag? Alleen de peeling, die doe je één à twee maal per week.

Persoonlijk zou ik iedereen deze stappen aanbevelen, maar afhankelijk van je wensen of budget zou je het serum kunnen weglaten. Vind je voor jezelf twee maal reinigen te veel dan zou ik het zeker ’s avonds aanbevelen.

Nu is het natuurlijk ook nog belangrijk dat je de juiste producten voor uw huid gebruikt. Heb je hier graag advies over? Neem dan contact met me op. Aan de hand van een huidanalyse bekijken we welke producten geschikt zijn voor uw huid.

Interessante Nieuwtjes